Termostimulacija

BRŽE, EFIKASNIJE I DUGOTRAJNIJE smanjuje obim i razgrađuje celulit, bez neprijatnih pojava, kao što je višak kože i opuštenost mišića pri čemu se mogu tretirati sve problematične zone u jednom tretmanu.

Intenzivan salonski tretman omogućava eliminisanje 1-3cm posle samo 3 tretmana.

Sa stanovišta profesionalnosti i kvaliteta obezbeđujemo efikasnost sinergije tehnika koje su testirali vrhunski profesionalci kako bi se postavili optimalni rezultati u tretmanima.  S toga vam predstavljamo koncept najnovije aparativne tehnologije termostimulacije, koji je dizajniran da zadovolji današnje potrebe lepote tela.

Termostimulaciju definišemo kao kombinovano delovanje infracrvene termoterapije različitim signalima elektrostimulacije, jer će ova kombinacija pružiti velike pogodnosti i odlične rezultate. Zajedničko delovanje između dve tehnike pomaže da infracrveno zračenje bude apsorbovano u tkivo prodirući tako do potkožnog masnog tkiva. Prolaz struje preko potkožnog tkiva dovodi do aktivacije mišićnih vlakana koja vrše aktivni rad koji uključuje trošenje energije i učvršćivanje tkiva tela. Ova kombinacija čini da se njihovi efekti dopunjuju i unapređuju jedna drugu.

Infracrveni zraci imaju kapacitet dubokog prodiranja, čineći ih tako optimalnim u tretmanima protiv celulita i gojaznosti, jer pomoću temperature prodiru u masno tkivo. Tretman ovog tipa naziva se termolipoliza ili katabolizacija masnih ćelija. Elektrostimulacija različitim vrstama struja – elektrostimulacija se sastoji u primeni promenljive struje koja nam omogućuje da radimo na mišićnim vlaknima i da na taj način dobijemo specifične efekte. Ovim tretmanom možemo postići dve vrste kontrakcija:

  • Izometričke – trošenje energije, efikasnost u lipolitičkim tretmanima, gojaznost.
  • Izotoničke – skraćivanje mišića (učvršćivanje, toniranje).

Ovi parametri određuju lokalizaciju aktuelne akcije na različitim tkivima, čime se donose ogromne prednosti. Oni nam omogućavaju da delujemo na različitim delovima tela kako bismo dobili opšte efekte smanjenja masnog tkiva i obima.

Prema individualnim indikacijama imamo 14 programa u okviru kojih se kombinuju 2-5 vrsta struja sa fiziološkim efektima.

Efekti termostimulacije na organizam su:

  1. Biološki efekti i metabolička aktivnost – masno tkivo ima odličan apsorpcioni kapacitet infracrvenog zračenja zahvaljujući povećanju temperature i nizu različitih lipolitičkih struja. Stopa metabolizma se povećava do 13% za svaki stepen povećanja temperature. Zahvaljujući tome se biološke reakcije ubrzavaju. Ova akcija dovodi do veće upotrebe kiseonika u tkivima, povećanja količine hranljivih materija i boljeg obnavljanja tkiva.
  2. Vaskularni efekti – hiperemija će biti indukovana a samim tim i povećano snabdevanje krvi i hranljivih materija. Vaskularni sistem će se ubrzati pod dejstvom naizmeničnih struja čime će pomoći venski povratak koji je često ometen u slučajevima celulita.
  3. Poboljšanje limfnog sistema – aktivira se cirkulacija limfnih ćelija čime se pomaže u eliminacciji toksina.
  4. Neuromuskularni efekti – postižemo povećan mišićni tonus zahvaljujući stimulaciji, koja ima veliku ulogu kada radimo sa mekim celulitom i sa povećanom mlitavošću.